Dæk et mere indbydende middagsbord med disse 3 tips

Dæk et mere indbydende middagsbord med nogle få, simple råd. Dette gælder hvad enten, vi taler om aftensmaden til daglig, eller når du har inviteret gæster til en helt speciel lejlighed. Det er altid en fornøjelse at spise ved et veldækket og smukt bord, som skaber glæde, til hverdag og til fest.

Selvfølgelig er der forskel på en almindelig tung tirsdag aften med sultne og trætte unger, og så Festen en lørdag, hvor du fejrer din runde fødselsdag med venner og familie. Men princippet er alligevel det samme: Når vi gør noget ekstra ud af bordopdækningen, skaber det en særlig stemning. Er middagsbordet mere indbydende, har vi det hyggeligere og spiser simpelthen bedre sammen. Læs meget mere om indbydende middagsborde her.

Duge og bordløbere

Den bedste stemning får vi måske, når vi rister pølser over bålet en sommeraften, men også derhjemme kan du gøre meget for at skabe en hyggelig og rar atmosfære ved middagsmaden. Blot sådan noget som at lægge en dug på bordet gør en stor forskel. En bordløber kan også være en god ide, med eller uden dug, og bordløberen skåner dug og bord. Duge og bordløbere bør du have i forskellige farver og mønstre.

Servietter

Når du dækker bordet, hvad enten det er til hverdag eller fest, er servietter en klar gevinst, og servietterne bør selvfølgelig matche dugen og bordløberen i farve stil. Stofservietter er særlig stilfulde, og selvom det selvfølgelig giver noget mere vasketøj, er det besværet værd især i festlig sammenhæng.

Anden dekoration

Stearinlys, blomster og anden dekoration er også velkomne indslag på det indbydende og veldækkede middagsbord. Dog er det vigtigt her ikke at overdrive, hverken i mængde eller i farvevalg. Du bør bestemme dig for en grundfarve og så variere lidt i tone, sådan at for eksempel dugens farve er udgangspunktet, og derpå følger du dette i valget af servietter, stearinlys, blomster og så videre.

Bordkort

Dæk et mere indbydende middagsbord til fest med originale og opfindsomme bordkort. I sammenhæng med den øvrig dekoration kan du skabe et tema, der naturligvis bør afspejle begivenheden. Jul er én ting, en polterabend noget andet, og en børnefødselsdag noget helt tredje.

Find et tema

Men bordopdækningen kan samles om det specielle tema, hvilket også kan inkludere årstiden. Farverne, lyset og stemningen fra årstiden generelt bør afspejles i opdækningen til det indbydende middagsbord. Og det kan selvfølgelig være lovlig meget at forvente på en tung tirsdag.

Husk maden

Men faktisk kan ungerne jo være med her. Børn elsker at dekorere, og alt fra grankogler og kastanjer til blomster og grene kan med fordel benyttes på middagsbordet. Både til hverdag og til fest. Blot I husker ikke at overdrive med dekorationerne. Der skal jo også være plads til maden på bordet.